Thursday, December 16, 2010

Wild Terrain ΚΡΗΤΗΣ: Πανελλήνιο Κύπελλο Περιπέτειας, Ειδική διαδρομή Σελάκανο Μάλλες


Πρώτη φορά στην Κρήτη δύο λέσχες 4x4, αυτή του Λασιθίου μαζί με την αντίστοιχη της Ιεράπετρας, διοργάνωσαν μαζί έναν τόσο δύσκολο και απαιτητικό αγώνα, το πρώτο Wild Terrain, ο οποίος μάλιστα προσμετρούσε στο Πανελλήνιο Κύπελλο Περιπέτειας, το οποίο φέτος περιελάμβανε 3 ακόμα αγώνες μορφής Trophy, που πραγματοποιήθηκαν σε Κομοτηνή, Έβρο και Θεσσαλονίκη.

Η ειδική της Κυριακής 5-12-2010 ήταν αναμφισβήτητα η πιο θεαματική ειδική όλου του αγώνα, τόσο για τους θεατές, όσο και για τους αγωνιζόμενους επίσης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα όρια τους και φυσικά τα όρια των τετρακίνητων όπλων τους, στις πλαγιές του Σελάκανο.
Τα απρόοπτα δεν έλειψαν από τον αγώνα καθώς υπήρξαν «τούμπες» χωρίς φυσικά κανέναν τραυματισμό, μιας και όλα τα μέτρα ασφαλείας τηρούνταν τόσο από τους αγωνιζόμενους όσο και από τους οργανωτές που δεν είχαν αφήσει τίποτα στην τύχη του. Επίσης, ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο του αγώνα ήταν η πραγματικά παλικαρίσια προσπάθεια όλων των συνοδηγών που έδωσαν μάχη με τα σκληροτράχηλα εδάφη των διαδρομών, γεμάτα από κοφτερές πέτρες και δύσκολα σημεία τα οποία έπρεπε να σκαρφαλώσουν, ενώ ταυτόχρονα έπρεπε να δώσουν την μάχη και με τα χρονόμετρα. Όσο για τους οδηγούς; Πραγματικά με τις ικανότητες τους, έκαναν τους θεατές να πιστέψουν ότι το σκαρφάλωμα μιας πλαγιάς με «απαγορευμένη» κλίση ακόμα και για κάποιον πεζό, γι αυτούς ήταν μια τυπική διαδικασία, δύσκολη μεν, «παιχνιδάκι» δε… και φυσικά σε κάθε επιτυχημένη τους προσπάθεια κέρδισαν απλόχερα το χειροκρότημα και τις ζητωκραυγές του πλήθους που είχε γεμίσει και τις 3 ημέρες τα βουνά του Λασιθίου.
Επιμέλεια: Λευτέρης Τζουανάκης – tzouanakis@athleticradio.gr
Πηγή: athleticradio.gr




No comments:

Post a Comment

>
<$BlogItemCommentCount$> comments